Mantelfoon 24×7 bereikbaar voor luisterend oor, advies en ondersteuning

Rotterdamse mantelzorgers kunnen sinds 1 mei voor een luisterend oor, advies en ondersteuning op maat terecht bij Mantelfoon: een telefonische dienst die 24 uur per dag, 365 dagen per jaar bereikbaar is. Het telefoonnummer van deze nieuwe hulplijn is 0800-7773333. Wethouder Michiel Grauss (o.m. Informele zorg) heeft de Mantelfoon vandaag feestelijk geopend.

Rotterdam heeft zo’n 85.000 mantelzorgers. Vaak zijn dit de kinderen of partners van de mensen die zij verzorgen, maar er zijn ook jonge mantelzorgers die zorgen voor hun chronisch zieke ouders, broer of zus. Mantelzorgers zorgen met veel liefde voor hun naaste. Soms valt deze zorg zwaar en voelt de mantelzorger zich overbelast. Niet alle mantelzorgers weten dat zij hulp kunnen krijgen en vaak trekken zij te laat aan de bel. Bij Mantelfoon vinden zij een luisterend oor door een medewerker met een zorgachtergrond en geeft een mantelzorgcoach hulp en advies bij de zorg voor hun naaste. Zo houdt de mantelzorger meer tijd over voor zichzelf en krijgt meer rust.