December 2021

Dinsdag 14 december

Dinsdag 28 december

November 2021

Dinsdag 2 november

 Dinsdag 16 november

Dinsdag 30 november

Oktober 2021

Dinsdag 5 oktober

Dinsdag 9 oktober

September 2021

 Dinsdag 7 september: Wandeling eiland Brienenoord.

 Het eiland van Brienenoord is een eiland in een buitenbocht van de oude Maas bij  IJsselmonde. Het is ontstaan aan het begin van de 19e eeuw door verslibbing van een zandbank. In de loop der jaren heeft het eiland een interessante geschiedenis opgebouwd. U kunt de geschiedenis en een fotoimpressie bekijken en inspiratie op doen.

Dinsdag 21 september: De tempel van Overschie

Augustus 2021

Na lange tijd was het deze maand weer mogelijk om een wandeling te maken.

Dit maal hebben we gewandeld in de Hortus Oculus. Een belevingstuin met beeldende kunst voor zowel mensen met een visuele beperking
als de ziende mens. De speciaal ontworpen tuin is ingebed in het landschappelijk beeldenpark Land Art Delft, een groene oase tussen Rotterdam en Den Haag.
 

Land Art Delft is sinds 2003 een weldadige symbiose van het cultuurhistorisch polderlandschap, de levendige natuur en de beeldende kunst. De tastbare beeldende kunst, flora en fauna maken van het bezoek een bijzonder avontuur. De Hortus Oculus is dagelijks geopend van zonsopgang tot
zonsondergang (vrij toegankelijk). Zie de fotoimpressie


Wij zijn vanaf het busstation aan de Conradstraat (achter het Groothandelsgebouw) met RET bus 40 richting Delft gegaan. De bus maakt een mooie reis langs de Schie en gaat langs park De Tempel en door buurtschap de Zwet. Uitstappen bij halte scheepswerf Bocxe. Dan 50 meter terug lopen en je bent bij het park Rotterdamseweg 205. Let wel bij uw terugreis in vakantietijd op de frequentie van RET bus 40.