Oktober 2019

Dinsdag 1 oktober: Wandelen in Overschie. Start 12:59 uur bushalte Rotterdam Centraal en rijden we met RET bus 40 door Overschie. We stappen uit bij De Zweth en wandelen naar Berkel. Daar kunnen we met de metro terug huiswaarts.

Woensdag 2 oktober: Nationaal Sleepvaart Museum. Start 13:06 uur metrostation Beurs. Met de verlengde B-lijn gaan we naar metrostation Maassluis Centrum. (Rotterdampas geldig). Vandaar 12 minuten lopen langs de Haven naar het museum.

Het museum is niet toegankelijk voor invalidenwagens en personen die veel moeite hebben met trappen lopen. Het is een eeuwenoud gebouw met veel ongelijke zaalvloeren en geen lift.

Maandag 7 oktober: Themadag eenzaamheid.

Deze themadag heeft tot doel om, als ouderenbond, een hand te reiken om uit eenzaamheid te komen voor wie dat wenst en tevens het gesprek over eenzaamheid beter aan te kunnen gaan. Voor deze bijeenkomst wordt een deskundige spreker op dit gebied uitgenodigd. Zowel bestuursleden als leden van de afdelingen willen wij van harte uitnodigen om aan deze themadag op 7 oktober aanstaande deel te nemen. De officiële uitnodiging volgt op een later moment.

Dinsdag 8 oktober: Wandelen in Ridderkerk. Start 13:00 uur waterbus bij de Erasmusbrug. Aankomst Ridderkerk, De Schans om 13:27 uur. Kosten waterbus € 4,00.

Woensdag 9 oktober: Onderwijsmuseum Dordrecht.  Start 12:28 uur busstation Zuidplein, perron G. We komen dan om 13:21 uur aan bij station Dordrecht. Het museum is vlak bij het station. (Rotterdampas geldig).

Aanmelden: franshelleman@msn.com
Telefoon: 06-27 160 161.

Zondag 20 oktober: Continental Art Center. 13:00 15:00

Zondag 20 oktober:

De Historische Vereniging Prins Alexander organiseert een expositie over beeldbepalende woningtypen van de wijken in Prins Alexander, en laat tevens
de inrichting van deze woningen zien. Kinderen van de Marga Klompé school laten hun visie zien van het huis van de toekomst. Robert Kochplaats 342 in Ommoord, bereikbaar vanaf metrostation Binnenhof.